27 Eylül 2015 Pazar

* Trafik levhası olmak

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

28 Eylül 2015, Pazartesi

Trafik levhası olmak

 

 

Sual: Dînî konuları iyi bilen bir arkadaşa birkaç soru sordum. (Bunları Dinimizislam sitesine sormak gerekir. Suallere tek kanaldan cevap veriliyor) dedi. (Beni başından mı savıyorsun?) dedim, (Hayır, kendimi aradan çekiyorum) dedi. Dediği doğru mu?

CEVAP

(Başından mı savıyorsun?) demek Müslümana suizan olur. Tevbe etmeli. O arkadaşın yaptığı, yani kendini aradan çekmesi doğrudur. Bu işi bilen, büyüklerimizin sözünü dinleyen arkadaşlar, trafik levhası gibi hedefi gösteriyorlar. Yani üretici değil, iletici oluyorlar. Doğrusu da böyledir. Biz de, trafik levhası gibi hedefi gösteriyoruz, kitaplarımızdaki bilgileri naklediyoruz, ama herkese sual sormak yanlış olur. Hepsi kitaplarımızdan cevap verse de, tek kanaldan verilmesinin çok faydaları vardır. Farklı anlayanlar, farklı kavilleri esas alarak cevap verenler olabilir. Cevap vermek zorunda kalanlar da, kitaplarımızda açık bir cevabı yoksa, sitemizdeki cevapları bildirirlerse mesele kalmaz. (Falanca bize sual soruyor, ona ne cevap vereyim?) diyorlar. Cevap vermeye uğraşmak yerine, sorulacak yeri göstermeli.

Sualin çeşitli yönleri olur. Bunu da herkes bilemez. Sual soranlar, cevap verilecek yere havale edilirse problem kalmaz, farklı cevaplar da olmaz, birlik beraberlik olur.

 

Twitter'da paylaş | Facebook'ta paylaş

 

 

Akılsız baş

Yapılan kötülükler, sorulur teker teker,

Akılsız baş suç işler, ayaklar ceza çeker.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu


Huzura Doğru TV

Bugünkü ilahi:
·
ŞefaatYaResulallah

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com

 

 

0 yorum: