11 Eylül 2015 Cuma

* Kurbana saldıran Sebeci

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

12 Eylül 2015, Cumartesi

Kurbana saldıran Sebeci

 

 

Sual: Azgın bir Sebeci, Bâtınî ve Hurufî bir inançla, kurban kesmeye şiddetle karşı çıkıp diyor ki:

(Kurban kesmek, hayvan katliamıdır, gaddarlıktır ve pisboğazlıktır. İslam'ın emrettiği kurban, Allah'a yaklaşmaktır, hayvan kesmek değildir. Bayramlarda kasaplık yapmak ibadet değil, büyük günahtır. Allah, kan değil, sevgi ister. Kurban Bayramı'nı kavurma bayramı hâline getirdiler. İbrahim peygamberin koç kurban etmesi de yalandır. İslamiyet'te kurban kesmek diye bir şey yoktur. Müslümanlar asırlardan beri hurafeyle uğraşmaktadır. Câhil Müslümanları bu kurban kesme inancından kurtarmak zordur, fakat ben gerçekleri açıklamakla yükümlüyüm.)

Kurban kesmek, âyetle, hadisle ve icma-i ümmetle sabit değil mi? Nasıl inkâr edilebilir?

CEVAP

Çok dehşet verici bir suçlama bu. Bunları bir ateist yazsaydı hiç önemi yoktu, çünkü onlar zaten dinin emir ve yasaklarına inanmazlar. Müslümanlık adına yazdığı için elbette çok çirkindir.

Kurban kesmeye nasıl gaddarlık denir ki? Bunlar et yemek için hiç hayvan kesmiyorlar mı? Kurban niyetiyle kesilirse gaddarlık, et yemek maksadıyla kesilirse insanlık mı oluyor? Aynı şekilde kasap, kurbanlık için hayvan keserse günah, etini yemek için keserse sevab mı alır? Bu ne kadar sakat mantık böyle?

(Allah sevgi ister, kan istemez) diyerek kurban kesmeye kan akıtmak diyor. Etini yemek için kan akıtılmıyor mu? Dinimizin bildirdiği Kurban Bayramı'na, (Kavurma bayramı) diyerek, Müslümanlık adına İslamiyet'le alay ediyor.

Dinimizin kurban kesme emrini ortadan kaldırmak için kendini yükümlü, görevli sanıyor. Bunun aklından mı, yoksa dininden mi zoru var? Âyeti ve hadisi kabul etmediğine göre, dininde bozukluk olduğu anlaşılıyor. Birkaç âyet-i kerime meali:

(Başladığınız hac ve umreyi Allah için tamamlayın. Alıkonursanız, kolayınıza gelen bir kurban gönderin. Kurban yerine ulaşıncaya kadar, başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizde hasta olan veya başından rahatsız bulunan varsa fidye olarak ya oruç tutması, ya sadaka vermesi ya da kurban kesmesi gerekir. Güven içinde olursanız, hacca kadar umreden faydalanabilen kimseye kolayına gelen bir kurban kesmek, bulamayana, hac esnasında 3 gün ve döndüğünüzde 7 gün oruç tutmak gerekir ki, toplamı 10 gündür.) [Bekara 196] (Bu âyet-i kerimede Allahü teâlâ, (Kurban kesin, kesemezseniz 10 gün oruç tutun) buyuruyor. Bu âyet-i kerimeyi ancak dini bozuk olan inkâr eder.)

(Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği dört ayaklı kurbanlık hayvanlar üzerine belli günlerde [bayram günlerinde] Allah'ın ismini anmaları [kurban kesmeleri] için Kâbe'ye gelsinler. Artık ondan hem kendiniz yiyin, hem de fakire yedirin!) [Hac 28] ("Kurban etinden hem kendiniz yiyin, hem fakirlere yedirin" deniyor. Allah'ın bu emrine pisboğazlık denir mi hiç?)

(Her ümmet için, Allah'ın kendilerine rızk olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerine, Onun adını anarak kurban kesmeyi meşru kıldık.) [Hac 34] (Bu âyet-i kerimede de açıkça (Kurban kesmek meşrudur) deniyor. Buna hurafedir demek âyet-i kerimeyi açıkça inkâr etmek olur. İnkâr eden de, eğer Müslüman ise kâfir olur.)

Birkaç hadis-i şerif de şöyledir:

(Gücü yetip de kurban kesmeyen, namaz kıldığımız yere gelmesin!) [Hâkim]

(Sevab umarak kurban kesen, Cehennemden korunur.) [Taberânî]

(Kurban Bayramı'nda kurban kesmekten daha kıymetli amel yoktur!) [Tirmizî]

(Kurbanların en hayırlısı boynuzlu koçtur.) [İbni Mâce]

(Kurban, babanız İbrahim aleyhisselamın sünnetidir. Her kılına bir sevab vardır.) [Hâkim]

(İslamiyet'te kurban kesmek yoktur) diyenin kâfir olacağı S. Ebediyye kitabının kurban kesme bahsinde bildirilmektedir.

Yarın: İbrahim aleyhisselama verilen koç.

 

Twitter'da paylaş | Facebook'ta paylaş

 

 

Kalb kırmak

Herkesle iyi geçin, öfkelenip sert çıkma!

Kalb Allahın evidir, Kâbetullahı yıkma!

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru TV

Bugünkü ilahi:
·
Yürü Dünya

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com

 

0 yorum: