3 Eylül 2015 Perşembe

* Kur’an’da çelişki olmaz

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

04 Eylül 2015, Cuma

Kur'an'da çelişki olmaz

 

 

Sual: Bir ateist, (Bir âyette "Kâfirlerin yaptıkları iyiliklerin hiç kıymeti yok" denirken, başka bir âyette, "Zerre kadar iyilik ve kötülük zayi olmaz" denmesi çelişki değil mi?) diye bize sordu. Biz de size soruyoruz.

CEVAP

Ateistler, (Müslümanlar cevap veremez) zannederek böyle sorular soruyorlar. Çelişki olmadığını ispat etmeden önce şunu söyleyelim: Her şeyde çelişki olabilirse de, Allahü teâlânın kitabında ve işlerinde çelişki olmaz. Ateist, bir domatesi, bir buğdayı yaratabilir mi? Bir karıncayı, bir deveyi yaratabilir mi? Uçsuz bucaksız gibi görünen şu kâinatı ve içindeki her şeyi yoktan yaratan Allah hakkında nasıl çelişki aranır? Ateistin herhangi bir iddiada bulunabilmesi için önce benzer bir şeyi yaratması gerekirdi. Hiçbir şeye gücü yetmeyen âciz bir varlığın, her şeye gücü yeten Allah'a kafa tutması, gülünç olmanın ötesinde, haddini bilmemek olur.

Her Türk vatandaşı Türkiye'de oy kullanır. Bir kimse Türkistanlı bir Türk olsa, Türkiye vatandaşı değilse, oy kullanamaz. Türkiye vatandaşı olan bir Rum, bir Ermeni ise oy kullanabilir. Türkistanlı Türk'ün, (Anayasanızda ve yasalarınızda, her Türk'ün oy kullanabileceği yazılıdır. Bu ne çelişkidir?) demeye hakkı var mıdır? Türk de olsa, bir kimsenin, Türkiye'deki vatandaşların haklarından istifade edebilmesi için, Türkiye vatandaşı olması şarttır. Vatandaş olduğu hâlde, kısıtlı olmamak, belli bir yaşa gelmek gibi bazı şartlar da olabilir. Demek ki her Türk, her hakkı kullanmak için eşit değildir.

İşte zerre kadar iyiliğin veya kötülüğün karşılık görmesi Müslümanlar içindir. Kâfir iman etmedikçe hiçbir iyiliğine sevab verilmez. Yaptığı iyiliklerin karşılığını dünyada görür, âhirete faydası olmaz. Vatandaş olmayan insan, o ülkenin kendi vatandaşlarına tanıdığı haklardan istifade edemez. Cennet vatandaşı olmayan kâfir de Cennet vatandaşı olan Müslümanlara verilen haktan faydalanamaz.

Ateistin çelişkili dediği iki âyet-i kerime şöyledir:

(Zerre kadar hayır ve şer işleyen, karşılığını görecektir.) [Zilzal 7, 8 - Tekvir 14]

(Kâfirlerin iyi işleri, boşa gidecektir.) [Tevbe 17]

Görüldüğü gibi kâfirlerin iyilikleri boşa gidecek, Müslümanların iyiliklerine sevab verilecektir.

Bir ülkenin kendi vatandaşlarına tanıdığı haklardan istifade edebilmek için o ülkenin vatandaşı olma şartı olduğu gibi, Cennet nimetlerinden istifade edebilmek için de, Müslüman olma şartı vardır. Kâfir, Cennet nimetlerinden istifade edemez. İki âyet-i kerime arasında çelişki yoktur. Dinimizi bilmeyen, çelişki var zanneder.

 

Twitter'da paylaş | Facebook'ta paylaş

 

 

İçindeki sızar

Kimi çok yumuşaktır, kimi de hemen kızar,

Bir kaba ne konmuşsa, dış yüzüne o sızar.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru TV

Bugünkü ilahi:
·
Ey Yolcular

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com

 

0 yorum: