3 Ekim 2011 Pazartesi

* Güneş de dönmektedir (Mehmet Ali Demirbaş'ın 04.10.2011 tarihli yazısı)

04 Ekim 2011, Salı

Güneş de dönmektedir

 

Sual: Bir ateist, Allah'a inanmadığı için, Kur'anı peygamberin yazdığını ve yanlışlarla dolu olduğunu söyleyip örnek veriyor, (Yasin suresinin 40. âyeti yanlıştır. Güneş sabittir, dönmez) diyor. Kur'anın Allah kelamı olduğu nasıl inkâr edilebilir?

CEVAP

Ateist, dini bilmediği gibi, fen ilminden de haberi yoktur. Eğer haberi varsa, kasten gerçekleri inkâr etmekte, tutmasa da iz bırakır düşüncesiyle Kur'an-ı kerime çamur atmaktadır. Güneş'in sabit durduğunu söylemekte bir kasıt yoksa cahillik vardır. Fen kitaplarında ve ansiklopedilerde Güneş'in de döndüğü bildirilmektedir:

Dünyada canlıların yaşayabilmesi için gerekli olan ısı ve ışık enerjisini sağlayan, kendi sisteminin merkezinde yer almış, Samanyolu galaksisindeki yaklaşık iki yüz milyar yıldızdan biri Güneş'tir. Güneş'in ekseni etrafında döndüğü 1611'de Galile tarafından ispatlanmıştır. Güneş'in, o tarihte Galile'nin bilmediği, anlamadığı bir hareketi daha vardır. Güneş denilen yıldız, kendine bağlı sistemiyle birlikte bir öteleme hareketi yapmakta ve Herkül Takım Yıldızı içinde Apeks adı verilen bir noktaya doğru saniyede 250 km'lik bir hızla ilerlemektedir. (Y. Rehber Ans.)

Yanlış dediği âyetin meali şöyledir:

(Ne Güneş'in Ay'a yetişmesi mümkün olur, ne de gece gündüzü geçer. Ay, Güneş ve yıldızların her biri kendi yörüngesinde yüzer.) [Yasin 40; Celaleyn]

Demek ki, gökteki bütün yıldızlar, kendi yörüngelerinde hareket etmektedir. Ateist, Allah'ı inkâr ettiği için, Orta Çağda Güneş'in hareketi nereden bilinsin diye düşünüyor. Koca kâinatın kendiliğinden olduğunu sanıyor. Hâlbuki her şeyi yaratan Allahü teâlâdır. Üç âyet meali:

(Allah her şeyin yaratıcısıdır.) [Zümer 62],

(Her şeyin yaratıcısı olan Rabbiniz Allah'tır.) [Mümin 62],

(Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah'tır.) [Saffat 96]

Ateist, sırf Allah'ı inkâr etmek için, insanın insandan değil de, maymundan geldiğini savunursa da, maymunu kimin yarattığını söyleyemez. Gezegenleri de yoktan yaratan Allah, onların nasıl hareket ettiklerini bilmez mi? Üç âyet meali:

(Allah her şeyi bilir.) [Hücurat 16],

(Yaratan hiç bilmez mi?) [Mülk 14],

(Allah, onların işlediklerini ve işleyeceklerini bilir.) [Bekara 255] (Devamı var)

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

0 yorum: