27 Ocak 2009 Salı

[dinimizislam] 6- On günü aşmayan kanlı günler arasındaki temiz günler

www.dinimizislam.com

bilgi@dinimizislam.com

29 Ocak 2009, Perşembe

6- On günü aşmayan kanlı günler arasındaki temiz günler

 

Renklerin açıklaması:

 

 

On günü aşmayan kanlı günler arasındaki temiz günler

 

Kural: 10 günü aşmayan kanlı günler arasındaki temiz günler, aktı kabul edilir.

 

Üç günden önce kesilince namaz vaktinin sonu yaklaşıncaya kadar bekler. Sonra, gusletmeden yalnız abdest alıp, o namazı kılar ve kılmadıklarını kaza eder. O namazı kıldıktan sonra kan yine gelirse, namaz kılmaz. Üç günden önce yine kesilirse, vakit sonuna doğru sadece abdest alıp, o namazı kılar ve kılmadıkları varsa kaza eder. Üç gün tamam oluncaya kadar böyle yapar. Üç gün geldikten sonra kan kesilirse, artık guslederek namaza başlar. Tekrar kan gelirse, yine namazı bırakır.

 

Örnekler:

 

1) Âdeti 27 temiz, 5 hayz olan kadın, 24 temiz, 1 kan, 2 temiz, 2 kan görse, aradaki 2 temiz gün de aktı kabul edilir. Yani toplam 5 gün kan görmüş kabul edilir. Bu aydaki kanlı günler 10 günü aşmadığı için, önceki âdetine rastlayıp rastlamamasına bakılmaz; bu ayda kan gördüğü gün sayısı, yeni âdeti olur. Yani yeni âdeti, 24 temiz, 5 hayz olur.

 

 

 


 

2) Âdeti 22 temiz, 6 hayz olan kadın, 21 temiz, 3 kan, 2 temiz, 2 kan görse, aradaki 2 temiz gün de aktı kabul edilir. Yani toplam 7 gün kan görmüş kabul edilir. Bu aydaki kanlı günler 10 günü aşmadığı için, önceki âdetine rastlayıp rastlamamasına bakılmaz; bu ayda kan gördüğü gün sayısı, yeni âdeti olur. Yeni âdeti 21 temiz, 7 hayz olur.

 

 

 


 

3) Âdeti 23 temiz, 7 hayz olan kadın, 21 temiz, 1 kan, 2 temiz, 1 kan, 3 temiz, 2 kan görse, aradaki 2 ve 3 gün temiz olan günler aktı kabul edilir. Yani toplam 9 gün kan görmüş kabul edilir. Bu aydaki kanlı günler 10 günü aşmadığı için, önceki âdetine rastlayıp rastlamamasına bakılmaz; bu ayda kan gördüğü gün sayısı, yeni âdeti olur. Yeni âdeti, 21 temiz, 9 hayz olur.

 

 


 

4) Âdeti 22 temiz, 6 hayz olan kadın, 20 temiz, 2 kan, 6 temiz, 2 kan görse, aradaki 6 temiz gün de aktı kabul edilir. Yani toplam 10 gün kan görmüş kabul edilir. Bu aydaki kanlı günler 10 günü aşmadığı için, önceki âdetine rastlayıp rastlamamasına bakılmaz; bu ayda kan gördüğü gün sayısı, yeni âdeti olur. Yeni âdeti, 20 temiz, 10 hayz olur.

 

 

 


 

5) Âdeti 20 temiz, 10 hayz olan kadın, 20 temiz, 2 kan, 2 temiz, 2 kan, 2 temiz, 2 kan görse, aradaki 2'şer temiz günler aktı kabul edilir. Yani toplam 10 gün kan görmüş kabul edilir. Bu aydaki kanlı günler 10 günü aşmadığı için, önceki âdetine rastlayıp rastlamamasına bakılmaz; bu ayda kan gördüğü gün sayısı, yeni âdeti olur. Yani âdeti yine 20 temiz, 10 hayz olur.

 

  

 

 

Dinimiz İslam Mail Grubu

Gruba üye olmak için: http://www.dinimizislam.com/mailgrubu.asp

Üyelikten çıkmak için: dinimizislam-unsubscribe@googlegroups.com

Dini sualleriniz için:  http://www.dinimizislam.com/sorucevap.asp

  Sual-cevap arşivi: http://groups.google.com/group/dinimizislam

 

 

İnternet sitelerimiz

www.dinimizislam.com - www.mehmetalidemirbas.com - www.evlilikrehberi.net   

NOT: www.mehmetalidemirbas.com sitesindeki bütün yazılar seslendirilmektedir. 

Seslendirilmesi bitenler dinlenebilir.

 

0 yorum: