15 Şubat 2018 Perşembe

* Peygamberlerin hepsine inanırız

17 Şubat 2018, Cumartesi

 

 

Peygamberlerin hepsine inanırız

 

 

 

Sual: Muhammed aleyhisselâmın, bütün insanların Peygamberi olduğuna inanmayan ama diğer peygamberlere inananlar kâfir mi olur? Kitaplı ve kitapsız kâfir kime denir?

Cevap: Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâm, miladın 571. ci senesi, Nisan ayının yirmisine rastlayan, Rebî'ul-evvel ayının onikinci pazartesi sabahı, Mekke şehrinde tevellüt etti. Hicretin 11. ci ve mîlâdın 632.ci senesinde Medine'de vefat etti. Kırk yaşında iken, (Cebrâil) ismindeki melek gelerek, Peygamber olduğunu kendisine bildirdi. Miladın 622 senesinde Mekke'den Medine şehrine hicret eyledi. Eylül ayının yirminci pazartesi günü, Medine'nin Kubâ köyüne geldi. Bugün, Müslümanların (Şemsî) sene başı oldu. Acemlerin şemsî senelerinin başlangıcı, bundan altı ay evveldir. Yani, ateşe tapan mecusilerin bayramı olan martın yirminci (Nevruz) günüdür. O senenin Muharrem ayının birinci günü de, (Kamerî) sene başı oldu.

Peygamberlerin hepsine inanırız. Hepsi Allahü teâlâ tarafından gönderilmiş Peygamberlerdir. Fakat, Kur'ân-ı kerim nazil olunca, başka dinler nesh edildi. Onun için, şimdi hiçbirine uymak câiz değildir. Nasara da, geçmiş Peygamberlerin hepsine inanıyor. Fakat, Muhammed aleyhisselâmın, bütün insanların Peygamberi olduğuna inanmadıkları için kâfir oluyor, doğru yoldan çıkıyor. Yahudiler ise, İsa aleyhisselâma da inanmadıkları için, dîn-i İslâmdan, daha uzaktır.

Yahudilerle Nasara, ellerindeki bozuk kitaplarının gökten böyle gelmiş olduğuna inandıkları için, bunlara (Ehl-i kitap) [yani kitaplı kâfir] denir. Nikâh ile bunların kızlarını almak ve [Allahü teâlânın ismini söyleyerek] kestiklerini yemek câizdir. Fakat, mekruhtur. Müslüman kızlarının, bunların erkekleri ile evlenmesi câiz değildir. Bir kız, bunlarla veya bir mürted ile, evlenmeğe niyet edince, Muhammed aleyhisselâmın dinine ehemmiyet vermemiş olur. İslâmiyete kıymet vermeyen bir Müslüman, dinden çıkar (mürted) olur ve iki kâfir birbiri ile evlenmiş olur.

Hiçbir Peygambere inanmayan, inansa da, Peygamberde veya bazı mahlûklarda (Ülûhiyyet sıfatı) bulunduğuna inanarak, bunlara tapınanlara ve mürtedlere (Müşrik) yani kitapsız kâfir denir. (Mülhid)lerin de, kitapsız kâfir olduğu bildirildi. Bunların kızlarını almak ve kestiklerini yemek, câiz değildir. (Fâideli Bilgiler s. 10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google

 

Mail grubu sayfası: Google

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

0 yorum: