13 Şubat 2018 Salı

* Allahü teâlâ, yeryüzüne, dört büyük kitap indirmiştir

15 Şubat 2018, Perşembe

 

 

Allahü teâlâ, yeryüzüne, dört büyük kitap indirmiştir

 

 

 

Sual: Allahü teâlâ peygamberlere hangi kitapları vermiştir? Nûh aleyhisselâma neden ikinci baba denmiştir?

Cevap: Allahü teâlâ, yeryüzüne, yüz sahife ve dört büyük kitap indirmiştir. Bunların hepsini, Cebrâil aleyhisselâm getirmiştir. On sahife, Âdem aleyhisselâma; elli sahife, Şît aleyhisselâma; otuz sahife, İdris aleyhisselâma; on sahife, İbrahim aleyhisselâma gönderildiği hadîs-i şerifte bildirilmiştir. [Sahife, küçük kitap, risâle demektir. Bizim bildiğimiz bir yaprak kâğıdın bir yüzü demek değildir.] Dört kitaptan, Tevrat-ı şerif, Mûsâ aleyhisselâma; Zebur-i şerif, Davud aleyhisselâma; İncil-i şerif, İsa aleyhisselâma; Kur'ân-ı kerim, âhır zaman Peygamberi, yani son Peygamber Muhammed aleyhisselâma inmiştir.

Nuh aleyhisselâm zamanında tufan olup, bütün dünyayı su kapladı. Yeryüzünde bulunan insanların ve hayvanların hepsi boğuldu. Fakat, Nuh aleyhisselâm ile gemide bulunan müminler kurtuldu. Nuh aleyhisselâm gemiye binerken, her hayvandan birer çift almış olduğundan, hayvanlar da, bunlardan üredi.

Nuh aleyhisselâmın gemide üç oğlu vardı: Sam, Yafes ve Ham. Şimdi yer yüzünde bulunan insanlar, bu üçünün soyundandır. Bunun için, Nuh aleyhisselâma ikinci baba denir. (Fâideli Bilgiler s. 9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google

 

Mail grubu sayfası: Google

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

0 yorum: