9 Şubat 2018 Cuma

* Nefsine uyan ve kalbi bozuk olan Cehenneme gider

11 Şubat 2018, Pazar

 

 

Nefsine uyan ve kalbi bozuk olan Cehenneme gider

 

 

 

Sual: Ehl-i sünnet âlimleri, bilgilerini kimlerden öğrendiler? Nefsi ıslah etmek, kalbi temizlemek ve duanın kabul olması için ne yapmalıdır?

Cevap: Ehl-i sünnet âlimleri, bütün bilgilerini Eshâb-ı kiramdan öğrendiler. Eshâb-ı kiram da, Resûlullahtan aldılar. Eshâb-ı kiram, İslâmiyeti bildirmek için, uzak memleketlere dağıldılar. Bunun için, kitap yazmağa vakit bulamadılar. İkiyüz seneden sonra gelen âlimler arasında, din bilgilerine kendi görüşlerini, zamanlarındaki fen bilgilerini ve eski felesofların sözlerini karıştıranlar oldu. Böylece, yetmişiki bozuk (Bid'at) fırkası meydana geldi. Bid'at fırkalarının zuhur etmesinde Yahudilerin ve İngilizlerin çok tesiri oldu.

Hangi fırkadan olursa olsun, nefsine uyan ve kalbi bozuk olan Cehenneme gidecektir. Her mümin, nefsini tezkiye için, yani nefsin yaratılışındaki küfrü ve günahları temizlemek için, her zaman çok (Lâ ilâhe illallah) ve kalbini tasfiye, yani nefsden ve şeytandan ve kötü arkadaşlardan ve zararlı bozuk kitaplardan gelmiş olan küfürden ve günahlardan kurtulmak için (Estağfurullah) okumalıdır. Ahkâm-ı İslâmiyyeye uyanın duaları muhakkak kabul olur. Namaz kılmayanın ve açık kadınlara, avret yeri açık olanlara bakanın ve haram yiyip içenin ahkâm-ı İslâmiyyeye uymadığı anlaşılır. Bunların duası kabul olmaz. (Fâideli Bilgiler s. 5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google

 

Mail grubu sayfası: Google

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

0 yorum: