3 Haziran 2015 Çarşamba

* Beşerî din küfürdür

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

4 Haziran 2015, Perşembe

Beşerî din küfürdür

 

 

Sual: Abduhcu bir mezhepsiz, her fırsatta dört hak mezhebi İslamiyet’ten farklı gösterip, (İslam denizse, mezhep göldür, mezhebin çerçevesi dardır, İslam’ın çerçevesi geniştir) diyor. Bir ibadetin hükmünü bildirirken, Hanefî'ye veya mezhebe göre değil de, (İslam'a göre sahihtir) veya (İslam'a göre sahih değildir) diyor. Sinsi bir mezhepsiz de, (Din ilâhîdir, mezhep beşerîdir) diyerek, kendisinin Kur’an’dan anladığına (İlâhî din) diyor. (Resulullah da beşer olduğu için, onun bildirdikleri de beşerî olur. Din yalnız Kur’an’dır) diyor. Mezhep imamlarının anladıklarına (Beşerî din) diyor. Eğer mezhep, beşerî din ise, beşerî dine uyan kâfir olmaz mı? Klasik bir mezhepsiz de, (Yalnız Kur’an’dan değil, hadisten anlamak da ilâhî din olur. Mezhepler ise beşerî dindir) diyor. Hiçbir mezhepsiz, (Dört hak mezhep) tâbirini kullanmıyor.

İmam-ı a'zamın anladığına, (Hanefî Müslümanlığı), İmam-ı Şâfiî’nin anladığına (Şâfiî Müslümanlığı) diyen mezhepsizler de, kendi anladıklarına, (Kur’an Müslümanlığı) diyorlar. İslamiyet’te Kur’an Müslümanlığı gibi, (Hadis Müslümanlığı) diye de bir Müslümanlık yoktur. Allah'ın dini ile Resulünün dini farklı olur mu hiç?

Her mezhepsiz, kendi görüşüne, din diyor da, dört hak mezhebin hükmüne niye din diyemiyor? Niye kendilerini dört mezhebin üstünde görüyorlar? Dört hak mezhebin imamları, İslamiyet’ten farklı bir yol tutup, ilâhî dini bırakıp beşerî bir dine mi uymuşlardır?

CEVAP

Konumuz amelî mezheplerdir. İtikâdî fırkalar değildir. İtikatta tek fırka vardır, o da Ehl-i sünnet vel-cemaat fırkasıdır. Diğerlerinin hepsi dalalet fırkalarıdır.

Dört hak mezhep, beşerî dine değil, ilâhî dine uymuşlardır. İslam ayrı, mezhep ayrı değildir. Resulullah'a “sallallahü aleyhi ve sellem” yetki veren Allahü teâlâdır. Resulullah efendimiz de, Ehl-i sünnet âlimlerine farklı ictihad yapma ve farklı mezhep kurma izni ve yetkisi vermiştir. Onun verdiği yetkiyi kabul etmemek, beğenmemek küfür olmaz mı?

(Mezhebin çerçevesi dardır) demek, mezhebi genişlerin uydurduğu bir iftiradır. Dört hak mezhepte ne eksiklik vardır? Dört hak mezhep hangi derde deva olmuyor?

Resulullah'ın izni ve yetkisiyle kurulan dört hak mezhep, insanları Cennete götüren birer vasıta, birer yoldur. Hangi yoldan, hangi vasıtayla gidilirse gidilsin, her biri doğruca Cennete götürür. Mesela bir yere uçak, vapur, tren veya otobüsle gidilir. Ama hepsi ile aynı yere gidilir. İşte bu yolların ve vasıtaların her biri, dört hak mezhepten birine benzer. Dört hak mezhep olmadan hedefe [Cennete] varmak mümkün değildir. Çünkü (Mezhep = Din) demektir. İmam-ı Mâlik hazretleri buyuruyor ki: Mezhep, Cennete götüren yoldur. Hak mezhepten birine uyan Cennete gider. (Ez-Zehire lil-Kurafi)

Mezhep imamları veya diğer İslam âlimleri, (Mezhep beşerî dindir) demediler, mezhebi dinden ayrı görmediler.

Şah Veliyyullah Dehlevî hazretleri buyuruyor ki: Eshab-ı kiramın her birinin mezhebi farklıydı. Tabiîn, Eshab-ı kiramın mezheplerini aldılar. Halife Harun-ür-Reşid, İmam-ı Mâlik’e (Senin Muvatta kitabını Kâbe’ye asacağım. Bütün Müslümanların bu kitaba uymalarını emredeceğim. Her yerde tek bir mezhep olsun) dedi. İmam-ı Mâlik, (Böyle yapmak yanlış olur! Eshab-ı kiram da, fıkıh bilgilerinde mezheplere ayrıldılar. Mezheplerin farklı olması rahmettir) dedi. (El-insaf)

Bir kimse, bir ibadeti bir mezhebe göre yapmayıp da, (Ben Kur’an’dan anladığım İslam'a yani ilâhî dine göre ibadetimi yapıyorum) derse, onun ibadeti geçerli olmaz. Çünkü İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki: Bir ibadetin sahih olması için, dört mezhepten birine uygun olması lazımdır. (Redd-ül-muhtar s. 51)

Dört mezhepten birine uymak lazımdır. Dört mezhepten ayrılan, Sivad-i a’zam denilen Ehl-i sünnet topluluğundan ayrılmış olur. (İkd-ül-ceyyid)

Dine, yani İslâm'a göre sahih olan ibadet nasıldır? İslam'a göre, ilâhî dine göre namazın farzları nelerdir? Vacibleri nelerdir? Sünnetleri nelerdir? Mekruhları nelerdir? Buna, hak mezheplere göl veya beşerî din diyen hiçbir mezhepsiz doğru cevap veremez. Ondokuzcular, (Kur’an namazı) diye bir şey uydurmuşlar. Bu, dört mezhebe de uymayan bir harekettir. Her mezhepsiz farklı bir namaz şekli uydurabilir. Adına da, (İslam namazı) der.

İslâmiyet'e, Kur'an-ı kerime uymak isteyen, dört hak mezhepten birine uyar. Yukarıda geçtiği gibi dört hak mezhepten birine uyulmazsa o ibadet sahih olmaz. (İslam’a, Kur’an’a göre namaz) diye bir şey yoktur. Böyle bir namaz kıldığını söyleyen, (Kur’an’a göre, ilâhî dine göre) dese de, kendi uydurduğu bâtıl bir yola uymuş olur.

Twitter’da paylaş   |   Facebook’ta paylaş

 

 

Kötü dost

Kötülerle dost olan, umursamaz günahı,

Gerçekleri göremez, hatırlamaz Allah’ı.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·Ey Padişahi Zül Kerem

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.myreligionislam.com

 

 

0 yorum: