16 Nisan 2009 Perşembe

[dinimizislam] Dünya şehirleri için namazla ilgili vakitler

www.dinimizislam.com

16 Nisan 2009, Perşembe

Dünya şehirleri için namazla ilgili vakitler

 

Daha önce, İstanbul şehrine ait, namazla ilgili vakitleri yayınlamıştık. Namazla ilgili vakitler programıyla ise, dünyadaki her şehre ait yıllık sabah namazı ve işrak vakti, asr-ı sani, işa-i sani, mekruh vakitler, gecenin üçte biri ve yarısı ile seher vakti, Microsoft Excel'de kullanılabilecek şekilde oluşturulabilmektedir. Microsoft Excel dosyasını oluşturmak için aşağıdaki adımları uygulamak gerekiyor:

 

1- Buraya tıklayarak, Vakitler.zip dosyasını bilgisayarınıza indirin ve Vakitler klasörünü Zip'ten çıkarın.

 

2- www.namazvakti.com sitesinde, vakitlerini çıkarmak istediğiniz şehre ait sayfaya gittikten sonra, XML dosyasını, Yıllık XML yazısına tıklayarak açın. Bu yazının sayfadaki yeri, aşağıdaki şekilde gösterilmektedir. İstediğiniz şehre gitmek için de, sitedeki Şehir arama özelliğini kullanabilirsiniz.

 

 

2- Açılan sayfada, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, Dosya > Farklı Kaydet... [File > Save As...] denildikten sonra, Farklı Kaydet [Save As] penceresinde, bu programa ait klasöre, yani daha önce Zip'ten çıkardığınız Vakitler klasörüne gelerek, dosyayı takvim ismiyle XML formatında kaydedin. Kısacası, Namazla ilgili vakitler programını çalıştırmak için, bu programın bulunduğu Vakitler klasöründe takvim.xml isimli bir XML dosyası bulunması gerekmektedir.

 

 

3- takvim.xml dosyasını kaydettikten sonra NamazlaIlgiliVakitler.exe dosyasını, üzerine çift tıklayarak çalıştırın. Size, hangi yılın vakitleri olduğu sorulacaktır. Buraya 2009 yazıp ENTER'a basın.

 

4- Türkçe karakter, boşluk ve başka işaret kullanmadan, büyük harflerle, şehrinizin ismini girin. ISTANBUL, IZMIR, SANLIURFA, IGDIR, BINGOL, KUTAHYA, NEWYORK gibi. Sonra tekrar ENTER tuşuna basın.

 

5- Şehir ismi olarak ISTANBUL seçtiğimizi düşünürsek, program aynı klasörde, YıllıkVakitler2009ISTANBUL.xml ismiyle bir dosya oluşturacaktır. Bu dosyanın üzerine sağ tıklayarak açılan menüde, Birlikte Aç... [Open With...] diyerek, listeden Microsoft Excel programını seçin.

 

6- Excel açıldıktan sonra, Dosya > Farklı Kaydet... [File > Save As...] diyerek bu dosyayı, Çalışma Kitabı (.xls) [Workbook (.xls)] olarak kaydedin.

 

Vakitleriniz, bir excel dosyası olarak kullanıma hazırdır.

 

Notlar:

- Klasördeki cygwin1.dll dosyası, NamazlaIlgiliVakitler.exe dosyasının çalışması için gerekli olan bir dosyadır. Bu dosyayı silmeyin veya ismini değiştirmeyin.

- Programın sorularına uygun şekilde cevap verilmediğinde, program, NamazlaIligiliVakitler.exe.stackdump isminde bir dosya oluşturacaktır. Bu stackdump dosyasını silebilirsiniz. Bu durumda, verdiğiniz cevapları veya takvim.xml dosyasının ismini gözden geçirin.

- Şehrinize ait vakitleri bu şekilde çıkarırken herhangi bir problem olursa, dinimizislam2@gmail.com adresine bildirebilirsiniz.

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net  

 

0 yorum: