16 Ocak 2016 Cumartesi

* Kalbin ve nefsin temizlenmesi, duaların kabul edilmesi

18 Ocak 2016, Pazartesi

Kalbin ve nefsin temizlenmesi, duaların kabul edilmesi

 

 

Sual: İnsan kalbini temizleyebilir mi, nefsinin kötülüklerinden kurtulabilir mi? Dualarımızın kabul olması için ne yapmak lazımdır?

Cevap: Her mümin, nefsini tezkiye için, yani yaratılışında bulunan cahillikten ve günahlardan temizlenmek için, her zaman (Lâ ilâhe illallah) okumalı ve kalbini tasfiye için, yani nefsinden ve şeytandan ve kötü arkadaşlardan ve zararlı, bozuk kitaplardan gelmiş olan, küfür ve günahlardan kurtulmak için, (Estagfirullah) okumalıdır. İslamiyete uyanın ve günahlarına tövbe edenin duaları kabul olur. Namaz kılmayanın, açık kadınlara ve avret yeri açık olanlara bakanın, haram yiyip içenin, İslamiyete uymadığı anlaşılır. Bunun duaları kabul olmaz. (Herkese Lazım Olan İman s. 6)

 

Dinler, Allahü teâlânın kullarına rahmetidir, ihsanıdır. Ahkâm-ı islâmiyyeye uyanın duaları muhakkak kabul olur. Namaz kılmayanın, açık kadınlara bakanın ve haram yiyenin, içenin, ahkâm-ı islâmiyyeye uymadığı anlaşılır. Bunun duaları kabul olmaz. İslamiyete inanan ve uyan, Allahü teâlânın ihsanına kavuşur, mesut olur. İnanmayan, bu saadetten mahrum kalır. (Tam İlmihâl s.100)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

0 yorum: