4 Aralık 2015 Cuma

* İmanı korumak için

06 Aralık 2015, Pazar

İmanı korumak için

 

 

Sual: Nefsin gayesi imanımızı yok etmek ise, bundan korunmanın çaresi nedir?

Cevap: Her Müslümanın birinci vazifesi nefsine uymamaktır. Nefis insanın en büyük düşmanıdır. İnsanın imanını yok etmek ister. Bundan zevk alır. Allahü teâlânın ve Peygamber efendimizin emirlerinden ve yasaklarından birisinin bile doğru, faydalı olduğunda şüphe edenin imanı gider, kâfir olur. Kâfir Cehennemde sonsuz yanacaktır.

Sonsuz yanmak ne demek, insan bunu düşünse korkudan uykusu kaçar, yemekten, içmekten kesilir. Hiçbir dünya zevki gözüne görünmez.

Küfrün cezası çok ağır, çok korkunç ise de küfürden ve günahlardan kurtulmak çok kolaydır. Bunun biricik çaresi imanını tazelemektir. Bunun da en kolay yolu her akşam yatarken üç kere (Estagfirullahel'azîm) okumaktır. Manasını düşünerek okumak lazımdır. Manası (Yâ Rabbî, beni affet)tir. Allahü teâlâ tövbeleri kabul edeceğini vaat etmiştir.

Yalnız tövbenin kabul olması için namaz borcu ve kul hakkı olmamak lazımdır. Bir namaz borcu olan, bunu kaza etmedikçe tövbesi kabul olmaz. Cehennemde yanmaktan kurtulmak için, ölmeden evvel namaz borcundan ve kul hakkından kurtulmak lâzımdır. Hiçbir hayırlı iş insanı bu azaptan kurtaramaz. İbni Teymiye'nin kurtarır demesine aldanmamalıdır.

Her Müslüman sabah ve akşam şu iman duasını okumalıdır:

"Allahümme innî e'ûzü bike min en-üşrike bike şey-en ve ene a'lemü ve estagfirü-ke li-mâ lâ-a'lemü inneke ente allâmülguyûb." (Seadet-i Ebediyye s.436, 531)

 

Sabah ve akşam duaları

Sual: Sabah ve akşam okunacağı bildirilen duaları okumaya ne zaman başlayabiliriz?

Cevap: Sabah duası gece yarısında, yani akşam ile imsak arasındaki vaktin ortasında okumaya başlanır. Akşam duası zevalden, yani öğle vaktinden itibaren başlar. (Seadet-i Ebediyye s.436)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

0 yorum: