27 Ağustos 2011 Cumartesi

Ramazan Postası - 29

     
   
NurPostası

  Ayet-i Kerime  
 

Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

{Hucurat Suresi 49:6}

 
     

  Hadis-i Şerif  
  Enes (r.a.) rivayet ediyor:

Ramazan ve Kurban bayramlarını Lâ ilahe îlllallah'lar ile Allâhü ekber'lerle, Elhamdülillah'larla Sübhanallah'larla süsleyiniz.

(Camiüssağir: 4579)

 
     

  Vecize  
 

Kur’ân hem zikirdir, hem fikirdir, hem hikmettir, hem ilimdir, hem hakikattir, hem şeriattır, hem sadırlara şifa, mü’minlere hüdâ ve rahmettir.

{Mesnevi-i Nuriye}

 
     

  Dua  
 

Onlar, şöyle diyenlerdir: “Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı sürekli bir helâktir!” “Şüphesiz, ne kötü bir durak ve ne kötü bir konaktır orası.”

Furkân Sûresi 25:65,66

 
     

  Duvar Kağıdı  
 

 
     

  Sitelerimizden  
 
Sorularla Risale

Sorularla Risale

Asrın Kur'an Tefsiri Risale-i Nur eserleri hakkında internetteki en geniş kaynak olan sitemiz, hergün binlerce kullanıcıya hizmet vermeye devam ediyor. Sitemizde soru-cevaplar, cümle ve kavram açıklamaları ve Risale-i Nur'a yardımcı pek çok kaynağı bulabilirsiniz.

http://www.sorularlarisale.com/
 
   

  Bayram Âdâbı Nedir?  
  Bayram günlerinde erken kalkmak, yıkanmak, dişleri temizleyerek misvaklamak, güzel kokular sürünmek, elbiselerin en temiz ve güzelini giyinmek, Hak Teâlâ'nın nimetlerine şükür için sevinçli görünmek, rastladığı din kardeşlerine karşı güler yüzlü olmak, mümkün mertebe çok sadaka vermek, Bayram gecelerini ibâdetle ihyâ etmek bayram âdâbındandır.

Ramazan bayramında namazdan evvel hurma gibi tatlı bir şey yiyerek camiye gitmek; Kurban bayramında ise namazdan evvel hiçbir şey yememek müstehapdır. Hattâ Kurban kesecek kimsenin kestiği kurbanın etiyle yemeğe başlaması daha güzeldir. Bununla beraber namazdan evvel bir şeyler yenilecek olursa bunda bir beis yoktur.

Bayram günlerinde Müslümanların birbirlerini tebrik etmeleri, birbirleriyle müsafahada bulunarak hayır ve mağfiret duaları yapmaları yine bayram edebleri arasındadır. Ayrıca bayram hürmetine dargınlar barışmalı, birbirlerinde hakları olanlar o hakları birbirlerine helâl etmeli, dost ve akraba ziyaretleri yapılmalı, ailenin küçükleri ailenin büyüklerinin ziyaretine giderek ellerini öpüp hayır dualarını almalı, gönüllerini hoş etmelidir.
 
     
  İbretlik Videolar  
 

Tahkiki iman nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  Kur'an Ziyafeti  
 

Türk Hafızlardan Aşirler / Mehmet Bilir - Aşir

 
     

  Sitelerimizden  
 
Nur Penceresi

Nur Penceresi

İçerisinde yüzlerce görsel ve sesli imani sohbetlerin bulunduğu kendi alanında en geniş kaynak site.

http://www.nurpenceresi.com/
 
   
   

Planets
     

0 yorum: