14 Ağustos 2011 Pazar

Ramazan Postası - 14

     
   
NurPostası

  Ayet-i Kerime  
 

Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: “Rabbim! Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı.” Rabbiniz, içinizde olanı en iyi bilendir. Eğer siz iyi kişiler olursanız, şunu bilin ki Allah tövbeye yönelenleri çok bağışlayandır.

{İsra Suresi - 17:23-24-25}

 
     

  Hadis-i Şerif  
 

Kur’ân ayı Ramazan

Abdullah ibni Abbas Radiyallâhu Anhümâ rivayet ediyor:
“Resûl-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem, hayır, iyilik, yardım yapma hususunda insanların en cömerdiydi. Ramazan ayında da Cebrail Aleyhisselâmla buluştuğu zaman çok daha cömert davranırdı.
“Cebrail her Ramazan gecesi Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellemle bir araya gelir, tâ ayın sonuna kadar Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem ona Kur’ân’ı okur, dinletirdi.
“Cebrâil’le buluştuğu günlerde Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem hayır-hasenat hususunda esen rüzgârdan daha cömert olurdu.”

{Beyhakî, 4:305}

 
     

  Vecize  
 

Ramazan-ı Şerif, bu fâni dünyada, fâni ömür içinde ve kısa bir hayatta, bâki bir ömür ve uzun bir hayat-ı bâkiyeyi tazammun eder, kazandırır.

{Ramazan Risalesi}

 
     

  Dua  
 

“Bizim için bu dünyada da bir iyilik yaz, ahirette de. Çünkü biz sana varan doğru yola yöneldik.” Allah, şöyle dedi: “Azabım var ya, dilediğim kimseyi ona uğratırım. Rahmetim ise her şeyi kapsamıştır. Onu, bana karşı gelmekten sakınanlara, zekâtı verenlere ve âyetlerimize inananlara yazacağım.”

{A'raf Suresi - 7:156}

 
     

  Duvar Kağıdı  
 

 
     


  Sohbet  
 

Ramazan Risalesi Sohbetleri - 5

 
     

  İbretlik Videolar  
 

El- Bari

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  Kur'an Ziyafeti  
 

Abdussamed'den Aşirler / Abdussamed - Rahman Suresi

 
     
  Sitelerimizden  
 
Mezhepler

Mezhepler

Niçin bir mezhebe tabi olmak gerektiğini akli deliller ile ve Kur'an ayetleri ile izah eden ve mezhepler hakkında merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulacağınız mükemmel bir çalışma.

Eserdeki videolar:


Niçin bir mezhebe tabi olmak gerektiğini akli deliller ile ve Kur'an ayetleri ile izah eden ve mezhepler hakkında merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulacağınız mükemmel bir çalışma.
 
   


Planets
     

0 yorum: