15 Ağustos 2011 Pazartesi

Ramazan Postası - 15

     
   
NurPostası

  Ayet-i Kerime  
 

Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya haklarını ver, fakat saçıp savurma. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankörlük etmiştir. Eğer Rabbinden umduğun bir rahmeti istemek için onlardan yüz çevirecek olursan, o zaman onlara yumuşak bir söz söyle.

{İsra Suresi 17:26-27-28}

 
     

  Hadis-i Şerif  
 

Dua ayı Ramazan

Ebu Hüreyre Radiyallâhu Anh, Resul-i Ekrem Sallallâhu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
“Her oruç tutan kulun iftar vaktinde kabul olunacak bir duası vardır. Duasının karşılığı mükâfat olarak ya dünyada verilir veya âhirette ebedî bir surette ihsan edilir.”

{Kenzü’l-Ummal, 3:328}

 
     

  Vecize  
 

Birtek Ramazan, seksen sene bir ömür semerâtını kazandırabilir. Leyle-i Kadir ise, nass-ı Kur’ân ile, bin aydan daha hayırlı olduğu, bu sırra bir hüccet-i kàtıadır.

{Ramazan Risalesi}

 
     

  Dua  
 

Onlar da şöyle dediler: “Biz yalnız Allah’a tevekkül ettik. Ey Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma!” Bizi rahmetinle o kâfirler topluluğundan kurtar.

{Yunus Suresi 10:85,86}

 
     

  Duvar Kağıdı  
 

 
     


  Sohbet  
 

Ramazan Risalesi Sohbetleri - 6

 
     

  İbretlik Videolar  
 

El-Musavvir

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  Kur'an Ziyafeti  
 

Abdussamed'den Aşirler / Abdussamed - Infitar

 
     

  Sitelerimizden  
 
  "Kur'an'ın, -haşa- Hazreti Peygamberin sözleri olduğu yani Allah'ın kelamı olmadığına dair şeytanın insana verebileceği vesveseleri kökten kesen bir eser."

Üstad Bediüzzaman ile şeytan arasında geçen bir münazara. Şeytanın Kur'an hakkındaki hilelerine karşı cevap verilen iblisi ilzam eden bir çalışma.


 
   

Planets
     

0 yorum: