15 Ağustos 2011 Pazartesi

Ramazan Postası - 16

     
   
NurPostası

  Ayet-i Kerime  
 

Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma. Sonra kınanır ve çaresiz kalırsın. Şüphesiz Rabbin, dilediğine rızkı bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Çünkü O, gerçekten kullarından haberdardır ve onları görmektedir.

{İsra Suresi 17:29-30}

 
     

  Hadis-i Şerif  
 

Zikir ayı Ramazan

Hz. Ömer Radiyallâhu Anhın rivayetine göre Resul-i Ekrem Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:
“Ramazan günlerinde zikirle meşgul olanlar mağfiret edilir, o günlerde Allah’tan dilekte bulunanlar da eli boş dönmezler.” Kenzü’l

{Ummâl, 8:464}


İbni Ömer Radiyallâhu Anhümânın rivayet ettiği şu hadis-i şerifte Resul-i Ekrem Sallallâhu Aleyhi Vesellem zikrin çeşitlerini ifade ederler:
“Kim Ramazan ayında sessizlik ve sükunet içinde bir gün oruç tutarsa, tekbir getirir, kelime-i tevhit okur, Allah’a hamd eder, helali helal, haramı da haram bilirse, Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar.”

{Kenzü’l-Ummâl, 8:482}

 
     

  Vecize  
 

Ezel ve Ebed Sultanı olan on sekiz bin âlemin Padişah-ı Zülcelâli, o on sekiz bin âleme bakan, teveccüh eden ferman-ı âlişânı olan Kur’ân-ı Hakîmi, Ramazan-ı Şerifte inzal eylemiş. Elbette o Ramazan, mahsus bir bayram-ı İlâhî ve bir meşher-i Rabbânî ve bir meclis-i ruhanî hükmüne geçmek, mukteza-yı hikmettir.

{Ramazan Risalesi}

 
     

  Dua  
 

Nûh, “Rabbim! Şüphesiz ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve bana acımazsan, şüphesiz ziyana uğrayanlardan olurum” dedi.

 

{Hud Suresi 11:47}

 
     

  Duvar Kağıdı  
 

 
     


  Sohbet  
 

Ramazan Risalesi Sohbetleri -7

 
     

  İbretlik Videolar  
 

El-Gaffar

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  Kur'an Ziyafeti  
 

Ahmet Naina - İnsan 22-31, A'la, Adiyat, Nasr ve İhlas Suresi

 
     

  Sitelerimizden  
 
İmanın Dereceleri

İmanın Dereceleri

İslam'ın delile verdiği kıymeti beyan eden, imanın kısımlarını izah ederek, taklidi ve tahkiki imanın farklarını ortaya koyan ve bu sayede müslümanları, iman hakikatlerinin delillerini öğrenmeye teşvik eden müstesna bir çalışma.

Eserdeki Bazı Videolar:


İslam’ın delile verdiği kıymeti beyan eden, imanın kısımlarını izah ederek, taklidi ve tahkiki imanın farklarını ortaya koyan ve bu sayede müslümanları, iman hakikatlerinin delillerini öğrenmeye teşvik eden müstesna bir çalışma.
 
   

Planets
     

0 yorum: