3 Nisan 2018 Salı

* İftitah tekbiri ile namaza başlanır

5 Nisan 2018, Perşembe

 

 

İftitah tekbiri ile namaza başlanır

 

 

 

Sual: İftitah tekbiri söylemeden namaza başlanılamaz mı? Kadınlar iftitah tekbirini nasıl söylerler?

Cevap: Tahrime, namaza başlarken, (Allahü ekber) demektir ki, farzdır. Başka kelime söylemekle olmaz. Bu iftitah tekbiri, namazın şartlarındandır. Rükün değildir. Kadınlar, iki ellerini, omuz hizasına kaldırır ve iftitah tekbirini getirir. Sonra, sağ eli, sol elin üstünde olarak, göğse kor. Bilek kavramazlar.

AAAllahü veya ekbaar gibi, uzun söylenirse, namaz kabul olmaz. İmamdan önce, ekber denirse, namaza başlamış olmaz. Ayakta iken, sağ eli, sol el üzerine koyup, sağ elin küçük ve baş parmaklarını, sol bilek etrafına halka yapmak, Sübhâneke okumak ve yalnız kılarken, Sübhâneke okuduktan sonra E'ûzü, Besmele okumak sünnettir. Cemaate geç gelen, imam sessiz okuyorsa, Sübhâneke okur ve imam selâm verdikten sonra, kalkınca, tekrar okur.

Yalnız kılan, Fâtiha okur. Fatihadan sonra, Besmele çekmek lâzım değildir. Çekerse iyi olur. Şafii mezhebini taklid eden Hanefilerin bu Besmeleyi okumaları lâzımdır. Sonra bir sûre veya üç âyet okur. Fatihadan sonra, imam ve cemaat, sessiz olarak, (Amin) der. İmam ile kılarken, cemaat Fâtiha ve sûre okumaz. (Amin), (Kabul et) demektir. (Tam İlmihal s. 215)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google

 

Mail grubu sayfası: Google

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

0 yorum: