4 Ağustos 2017 Cuma

* Tevbeyi geciktirmemelidir

5 Ağustos 2017, Cumartesi

 

 

Tevbeyi geciktirmemelidir

 

 

 

Sual: Tevbe etmeyi geciktirmek de günah mıdır? Tevbe etmek için ne yapmalıdır?

Cevap: Günahtan sonra hemen tevbe etmek farzdır. Tevbeyi geciktirmek de, bu günahı işlemekten daha büyük günahtır. Bu günah, her gün bir misli artar. Bunun için de ayrıca tevbe etmek lâzımdır. Bir günahın tevbesi yapılınca, bunun tevbesini geciktirme günahlarının hepsi affolur. Farzı yapmamanın tevbesi, ancak kaza etmekle sahih olur. Her günahın affı için, kalp ile tevbe etmek ve dil ile istiğfar etmek ve beden ile kaza etmek lâzımdır. Yüz kere tesbih etmek, yani (Sübhânallahi ve bi-hamdihi sübhânallahil'azîm) demek ve sadaka vermek ve bir gün oruç tutmak, çok iyi olur.

Nûr sûresinin otuzbirinci âyetinde mealen, (Ey müminler! Allaha tevbe ediniz!) buyuruldu. Tahrîm sûresinde, sekizinci âyet-i kerimesinde mealen, (Allaha tevbe-i nasuh yapınız!) buyuruldu. Nasuh kelimesine yirmiüç mana verilmiştir. Bunlardan en meşhuru, pişman olup, dili ile istiğfar etmek ve bir daha işlememeğe karar vermektir. Bekara sûresinde ikiyüzyirmiikinci âyetinde mealen, (Allahü teâlâ, tevbe edenleri sever) buyuruldu.

Hadîs-i şerifte, (En iyiniz, günahtan sonra hemen tevbe edeninizdir) buyuruldu. Günahların en büyüğü, küfürdür ve münafıklıktır ve irtidaddır. (İslâm Ahlâkı s. 115)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

0 yorum: