21 Ocak 2015 Çarşamba

* Karşı cinse benzemek

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

22 Ocak 2015, Perşembe

Karşı cinse benzemek

 

 

Sual: Kütüb-i Sitte’de, (Erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lânet olsun) diye bir hadis gördüm. Erkekleşmek, kadınlaşmak ne demektir? Erkekken kadın, kadınken erkek olmak mıdır?

CEVAP

Hayır, herhangi bir ameliyatla, erkek iken kadın, kadın iken erkek olunmaz. Doğuştan hünsa olabilir. Yani kadın zannedilir de erkek olduğu sonradan meydana çıkabilir. Yahut erkek zannedilir de, kadın olduğu meydana çıkabilir. Bu, ayrı bir husustur.

Âlimlerimiz, (Kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına lânet olsun) hadis-i şerifinin, yukarıdaki hadis-i şerifi açıkladığını, benzemekteki maksadın giyinişte, konuşmakta, hâl ve harekette, karşı cinse benzemek olduğunu bildirmektedir.

Ahlâkını, hareketlerini, sözlerini ve şeklini kadınlara benzeten kimseye (Muhannes) denir. Bunlar için hadis-i şerifte, (Kendilerini kadınlara benzeten erkeklere ve erkeklere benzeten kadınlara, Allah lânet etsin!) buyuruldu. Zaruret olmadan erkekler gibi giyinen ve onlar gibi tıraş olan, erkeklere mahsus işleri yapan kadınlar, kadın gibi saçlarını uzatan ve süslenen erkekler, bu hadis-i şerife dâhil olmaktadır. (İslam Ahlakı)

Twitter’da paylaş   |   Facebook’ta paylaş

 

 

Bâtıl dâva için

Kul hakkını düşünmez, hak hukuku unutur,

Bâtıl dâvası için, kanımızı kurutur.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·Yakan Benim

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.myreligionislam.com

 

 

0 yorum: