3 Temmuz 2015 Cuma

* O, yürek değil, kalbdir

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

04 Temmuz 2015, Cumartesi

O, yürek değil, kalbdir

 

 

Sual: Bir siyasetçi, dağıttığı seçim broşüründe, (Oyunu kullanırken, şöhret olan kimseyi değil, yüreğinle karar verdiğini tercih et) diyor. Yürek, hayvanlarda da bulunan bir et parçası değil mi? (Vicdanınla, kalbinle karar ver) demesi gerekmez miydi?

CEVAP

Evet, maalesef biri, bir kelimeyi yanlış söylüyor, başkaları da, onu tekrar edince, galat kelimeler çoğalıyor. Evet, kalb yerine yürek demek yanlıştır. Kalb, yürekte bulunan bir kuvvettir. İnsana mahsus olan kalbe, gönül denir. Gönül görünmez, fakat tesirleriyle anlaşılır. Ampulde bulunan elektrik cereyanı gibidir. Ampule yürek dersek, ışığı da kalbdir. Galat olarak kullanılması meşhur olduğu için yadırganmıyor artık. Biz de yadırgamayalım.

(Şöhret olan) tâbiri de galattır, yanlıştır. Şöhret, ün demektir. (Falanca ün oldu) denmez. Ünlü oldu denir. Şöhrete kavuşana da, meşhur veya ünlü denir. Şöhretli dense de olur, ama şöhret olmaz. Bu da galat-ı meşhur olmaya başladı.

Akıl, doğruyu eğriden ayıran bir kuvvettir, hafıza gibi bilgi deposu değildir. Böyle olmasına rağmen, (Unuttum) yerine (Aklımdan çıktı), (Hatırladım) yerine, (Aklıma geldi) gibi galat ifadeler kullanılıyor. Bunları herkes kullandığı için galat-ı meşhur oldu. Yani biz de kullanabiliriz.

 

Twitter'da paylaş | Facebook'ta paylaş

 

 

Tuzağa dikkat

Yakını göremezken, gözün neden uzakta?

Dikkatli olmalısın, bir ayağın tuzakta.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu


Huzura Doğru
TV


Bugünkü ilahi:
·
Affet İsyanım

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

http://dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.myreligionislam.com

 

 

0 yorum: