4 Temmuz 2015 Cumartesi

* Mealci gençler

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

05 Temmuz 2015, Pazar

Mealci gençler

 

 

Sual: Kur'an meali okuyup mânâ veren ve ağzı laf yapan gençler, şimdiye kadar inandığımız çok şeyin tersini söylüyorlar. Takdir topladıkları da oluyor. (Alınyazısı, kader diye bir şey yok. Biz, Kur'an'dan konuşuyoruz. Yanlışımız olmaz) diyorlar. Acaba bu gençler, hangi gruptandır?

CEVAP

Kendilerine Mealci denilen bir grup türemiş, onlardan olabilir. İmanın altı şartından biri, kadere iman etmektir. Kaderi inkâr eden gençler, küfre giriyorlar. Bir hadis-i şerif şöyledir:

(Âhir zamanda, akılları az gençler türer, konuşmaları rağbet toplar, ama okudukları Kur'an, hançereden [gırtlaktan] aşağı geçmez. [Yani Kur'an'ın emrine uymazlar.] Bu gençler, okun yaydan çıktığı gibi, İslamiyet'ten çıkar.) [Buhârî]

Kaderi inkâr eden sözleri için şu hadis-i şerif gösterilebilir:

(Âhir zamanda, kaderi inkâr edenler çıkacak. Bunlara Hadid sûresinin (Yeryüzünde vuku bulan ve başa gelen bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta [Levhi mahfuzda] yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah için kolaydır) [mealindeki 22.] âyetini gösterin!) [Deylemî] (Mealcilerin ve Yalnız Kur'an diyenlerin, Kur'an-ı kerime inanmadıklarını bu hadis-i şerif de göstermektedir.)

 

Twitter'da paylaş | Facebook'ta paylaş

 

 

Acele

Yavaş ol, hızlı koşma, belki gözün kararır,

Acele etsen de iş, olacağına varır.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·
Allahım Bizi Affet

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.myreligionislam.com

 

 

0 yorum: