30 Haziran 2012 Cumartesi

* Rusça ve Arnavutça Takvimler

30 Haziran 2012, Cumartesi

Rusça ve Arnavutça Takvimler

 

Kıymetli Arkadaşlar,

 

Türkiye Takvimi pazarlama servisi olarak, Türkçe takvimin yanı sıra, Rusça, Arnavutça ve Kazakça takvim de hazırlanarak, bu dilleri konuşan ülkelere ücretsiz olarak gönderilmektedir. Türk devletleri, Rusya, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya'da; üniversitelere, resmi dairelere, camilere ve köylere kadar ulaşan bu takvimler; tarihi, kültürel ve dini konularda çok faydalı olmaktadır.

Bu tür hizmetlerin değerini bilen insanların katkıları ile hazırlanan takvimlerin tanesi, 1,70 TL'ye mâl olmaktadır ve toplanan miktar kadar basılmaktadır. Şanlı ecdadımızın insanlığa yaptığı bu hayırlı hizmetlerin devamı için, sizleri de ortak olmağa davet ediyoruz.

Örnek olarak, 100 adedi 170 TL – 1000 adedi 1700 TL olan bu organizasyon için, aşağıda verilen hesap numaraları kullanılmaktadır. Kredi kartı ile de, 7-8 taksit kabul edilmektedir. Yatırılmak istenen miktar, bu adetlerden az veya çok ta olabilir.

(İsteyene, Dolar ve Euro hesap numaraları da verilebilir.)

 

Saygılarımızla

Takvim Pazarlama Müdürlüğü

 

İrtibat: Ahmet Yazıcı - Şaban Aktaş

Tel: (0212) 454 20 76 – 454 22 02

Mail: ahmet.yazici@ihlas.com.tr

İrtibat ve her türlü sorularınız için bu mail kullanılmalı.

 

Banka Hesap Numaralarımız:

1- Yapı Kredi Bankası – Beylikdüzü Ticari Şube

İhlas Pazarlama A.Ş. - Hesap No: 981 - 607 906 77

IBAN: TR97 0006 7010 0000 0060 7906 77

2- Garanti Bankası – Bakırköy Kurumsal Şubesi

İhlas Pazarlama A.Ş. - Hesap No: 382 - 620 21 24

IBAN: TR61 0006 2000 3820 0006 2021 24

NOT: Hesaba para gönderen kıymetli arkadaşlarımızın, mail veya telefonla, fatura bilgilerini de bildirmelerini istirham ediyoruz, çünkü onlar adına fatura kesiyoruz.

 

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

* Dine aykırı yemin

01 Temmuz 2012, Pazar

Dine aykırı yemin

 

Sual: Dine aykırı olarak, (Annemin ölüsünü göreyim), (Çocuğumun ölüsünü öpeyim), (Babam hakkı için), (Annem üzerine) veya (Namusum için) diye yemin eden ne yapmalıdır?

CEVAP

Böyle yemin etmek haramdır, hattâ küfür olur. Hemen tevbe etmeli ve bir daha söylememelidir. Dine uygun yemin olmadığı için, bozulunca yemin kefareti gerekmez.

 

Yaratılış gayesi

Rabbimize kulluktur, yaratılış hikmeti,

Çok dikkatli olmalı, bırakmalı gafleti.

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·Bilmez İmiş

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

 

29 Haziran 2012 Cuma

* Neyimize güveniyoruz? (Mehmet Ali Demirbaş'ın 01.07.2012 tarihli yazısı)

01 Temmuz 2012, Pazar

Neyimize güveniyoruz?

 

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Allahü teâlânın indinde dünyanın sivrisineğin kanadı kadar kıymeti yoktur. O hâlde bu kadar kıymetsiz olan dünya için, âhiret nimetlerinden mahrum kalmak akıl işi değildir.

Âhirette iki yer var, ikisi de sonsuz, biri Cennet, diğeri Cehennem. Allahü teâlâ rızka kefildir, ama imana kefil değildir. Kefil olduğunun peşinde haram helal demeden koşuyoruz da, kefil olmadığı konuda, (Allah kerimdir) diyerek, gaflete düşüyoruz.

Ölünce insan, ya Cennete veya Allah korusun, Cehenneme gider. Çünkü imanla ölmenin garantisi yok. İnsan Cehennemden kurtulmadan, nasıl kendini güvende hissedebilir, nasıl kendini Cennette hissedebilir? İnsan bu kadar gâfil nasıl olabilir? Başkasına acımıyoruz, bari kendimize acıyalım. Âkıbetimiz meçhuldür. Meçhul olunca insan kendisini güvende hissedemez. Dünyada kendisini güvende hissetmek, ancak ismen Cennetle müjdelenen, Aşere-i mübeşşere denilen on kişiye nasip olmuştur. Geri kalan herkesin korku içinde olması şarttır.

Büyük bir zat buyurdu ki: Bir gece uyandım, iki saat yalnız insanoğlunun âcizliğini düşündüm. İç organları düşündüm, hiçbir şeye müdahale edemiyoruz. Dış olayları düşündüm, insanın yapacağı hiçbir şey yok. Bu kadar âciz olan insanın, hükümranlık sevdası nedir? Bu kadar çok saltanat, bu kadar çok kibir ve gurur nedir? İnsan kendine gelmezse, kendini bilmezse, çok sıkıntı çeker. İnsanın kendini tanıması çok önemlidir. Tefsir âlimleri, (Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım) mealindeki âyet-i kerimedeki ibadetten maksadın, Allah'ı tanımak olduğunu bildirmişlerdir. Öyle ya, insan tanıdığına ibadet eder. Tanımadığına ibadet etmez. Tanımak da yalnız düşünmekle olmaz. İnsan burada şaşırıyor. Tanımak, düşünmekle beraber ibadetle olur. İbadet yapmayan, Allah'ı tanıyamaz.

İnsan nefessiz yaşayamaz. Hayat için nefes neyse, Müslüman için de namaz odur. Müslüman namazını kılar. Çünkü namaz kılmamak için hiçbir bahane olmaz. Namaz için çok hassas olmalı, sözümüz geçen kimseleri namaza teşvik etmeliyiz. Çünkü imanı koruyan, namazdır. Namaz başlı başına İslamiyet'tir. İçinde oruç var, yiyip içmiyoruz, hac var, Kâbe'ye dönüyoruz. Kur'an okumak, tesbih, zikir, dua, salevat, istiğfar etmek, Kelime-i şehadet getirmek ve ihtiyaçları yalnız Allah'tan istemek gibi hususların hepsi namazda toplanmıştır. Namaz kılan bunların hepsini yapmış olur.

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

* Çalgıyla şarkı söylemek

30 Haziran 2012, Cumartesi

Çalgıyla şarkı söylemek

 

Sual: Günah olmayan sözleri, şiirleri veya şarkıları çalgıyla söylemek caiz midir?

CEVAP

Hayır, caiz değildir. (İslam Ahlakı)

 

 

Âlemin kurtuluşu

Allah'ı tanısaydı, gafletteki insanlar,

Âlem felâh bulurdu, tam olurdu noksanlar.

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·Besmeleyle Başlarız

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

 

* Neticeyi sebepten bilmek (Mehmet Ali Demirbaş'ın 30.06.2012 tarihli yazısı)

30 Haziran 2012, Cumartesi

Neticeyi sebepten bilmek

 

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Mülkü de, kuvveti de veren Allahü teâlâdır. İnsan, zerresini kendi şahsından, kendi kabiliyetinden veya dehasından bildiği anda sigorta atar, Allahü teâlânın yardımı kesilir. Çünkü bütün iç organlarımız, bütün dünya, hatırımıza ne geliyorsa, yani kâinatın her zerresi, her an Cenab-ı Hakk'ın kudreti altındadır. Sütte şeker, yağ, mineral maddeler, vitaminler vardır, ama bunlar sütün her zerresindedir. Sütün içine bakıp, (Şurası mineral madde, şurası şeker) demek mümkün olmaz. Allahü teâlâ kâinatın her zerresindeki bu kudretini kullarına gösterse, o zaman iman etmenin bir üstünlüğü olmazdı. Cenab-ı Hak bütün yaptıklarını, sebeplerin altında gizlemiştir. Ehl-i sünnet âlimleri buyuruyor ki:

(Eğer bir kimse sebebe yapışır, neticeyi sebepten beklerse kâfir olur. Mümin sebebe yapışır, müsebbibden yani Allahü teâlâdan bekler. Kâfir de sebebe yapışır, ama o sebepten bekler.)

Çok kıymetli imanın elden gitmemesi için, yapılan şükür hakkında büyük bir zat buyuruyor ki:

(Doğru iman ederek, çok büyük nimete kavuştuk. Eğer bu imanımız olmasaydı, hiçbir hizmete gidemezdik. Bizi hizmetlere koşturan imanımızdır. İman nimetinin şükrü yapılmazsa elden gider. Allahü teâlâ, bu nimetin şükrünün, ancak Müslümanların birbirini Allah rızası için sevmesiyle mümkün olacağını bildiriyor. Eğer birbirimizi severek, iman nimetinin şükrünü eda edersek, Allah bizden bu iman nimetini almaz. İman nimeti olduğu müddetçe de, insan ne dünyada, ne de âhirette sıkıntıya uğrar. Çünkü iman ediyorum demek, (Rabbime inanıyorum, Ona güveniyorum, Onun emrindeyim, Ona ibadet eder, Ondan isterim) demektir. Allahü teâlâ, kendisinden isteyeni boş çevirmez.

Mübarek bir zat, bir kimseye, ne iş yaptığını sorar. O da, berbat bir işte çalıştığını söyleyince, ona der ki:

- Evladım, günah değil mi, üç günlük dünyada hem haram yiyorsun, hem de çoluk çocuğuna haram yediriyorsun. Allah'tan korkmuyor musun? Bırak o işi, helâl bir iş bul kendine!

- Ama hocam, çoluk çocuğumun rızkı oradan geliyor. Ben başka işe girip de orada aynı parayı, aynı imkânı bulamazsam, sonra benim hâlim ne olur?

- Haramla uğraştığın hâlde sana rızkını veren Rabbimiz, helâl işle uğraşırsan, yani Onun rızasını tercih edersen, senin rızkını mı kesecek? Öyle düşünmek, hâşâ Allah'a suizan olur. Allahü teâlâ rızkımıza kefildir. Helâl yoldan aramaya çalışmalıdır.

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

28 Haziran 2012 Perşembe

Haftalik Bulten (29 Haziran 2012)

 
  Sorularla Islamiyet  
     
 
      Hayırlı Cumalar;
 

Sitemize yeni eklenen soru cevaplardan, sizin için seçtiğimiz bazılarını aşağıdaki bağlantılardan okuyabilir, pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

 
 
 
     
 
      Bülten;
 
Birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde sizlerle konu ile alakalı değerli yazarların birlik ve beraberlik, terör, ırkçılık, milliyetçilik gibi konularda sitemizde yayınlanan yazılarını paylaşmak istiyoruz. Birlik ve Beraberlik Dr. Burhan Sabaz Gençleri terörden kurtarmak için maneviyatlarını güçlendirmeliyiz
 
 
ResimAllah'ın varlığını, en inatçı akılları dahi ilzam edecek bir şekilde ispat eden mükemmel bir eser. Bir çiçekten bir böceğe kadar her şeyde ve her yerde Allah'ın varlığının delillerini göstererek materyalist düşüncenin bütün dayanaklarını yerle bir eden muhteşem bir çalışma...
İngilizce video çalışmalarımıza ulaşmak için buraya tıklayınız
 
 
 
     
 
      Soru - Cevap Arşivinden;
   
 
 
     
 
      Videolarımızdan;
 

Gizlenen gerçekler
Bağ kiracıları benzetmesi

Gizlenen gerçekler
İncilde geçen seyf ve asa sahibi ...

Gizlenen gerçekler
Tevratta ki bütün milletlerin Himada'sı
 
 
 
     
 
     İman Hakikatleri;
 
Video İndir
Allah'ın varlığını, en inatçı akılları dahi ilzam edecek bir şekilde ispat eden mükemmel bir eser. Bir çiçekten bir böceğe kadar her şeyde ve her yerde Allah'ın varlığının delillerini göstererek materyalist düşüncenin bütün dayanaklarını yerle bir eden muhteşem bir çalışma...
 
 
 
   
 
     
 

www.sorularlaislamiyet.com
English | Azerice | Russian | Deutsch | Bulgarian | Danish | Nederlandse | Chinese | Facebook | Twitter

 
 
 
 

* Cuma tebriği

* Zayıf Müslümanlar

29 Haziran 2012, Cuma

Zayıf Müslümanlar

 

Sual: Faideli Bilgiler kitabında, zekât verilen sekiz sınıftan birinin Müellefe-i kulüb olduğu bildiriliyor. Bunlardan biri de, (Yeni iman etmiş olan bazı zayıf Müslümanlar) olarak bildiriliyor. Eshab-ı kirama imanı zayıf denir mi?

CEVAP

Eshab-ı kiramın imanı zayıf denmiyor. (İmanı zayıf olanlara zekât veriliyordu) deniyor. İmanı zayıf olanlar Eshab-ı kiram değildi. Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Yemen'de veya Medine'de yahut köylerinde olup da, Resulullah efendimizi görmedikleri için Eshab-ı kiram olmak şerefine kavuşmayan Müslümanlar vardı. Kalblerinin iyice İslâmiyet'e ısınmaları için onlara zekât veriliyordu. Sonra buna lüzum kalmayıp, bu hüküm kaldırıldı.

 

Türkiye Gazetesi

 

Her sabah güneş gibi, evimize ulaşır,

Taze, doğru bilgiler, dilden dile dolaşır,

Güzel ahlâk, herkese bu şekilde bulaşır;

 

Tam kırk yıldır ayakta, doğruluk abidesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Her gün ayrı emekle, sevgiyle dokunursun,

Bir dost gibi beklenir, hasretle okunursun,

Karanlık, aç ruhlara ışık saçan bir nursun;

 

Hakkı doğru anlatan, insanlık reçetesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Nice güzel kalemler, köşelerinde yazar,

Çevresi gayet geniş, kolu her yere uzar,

Bu kadar güzelliğe, değdirmeyelim nazar;

 

Uzun soluklu olsun, o şifalı nefesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Politika ve sanat, yurttan güzel haberler,

İlmek ilmek işlenir, dinî-milîdeğerler,

Gazetemle gezilir dünyada güzel yerler;

 

Ülkelere duyulur, vatanın şanlı sesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Haber, spor, magazin, dışı böyle süslenir,

Bir kültür hazinesi, okuyana seslenir,

Çoğalan aboneyle, nice gönül beslenir;

 

Gün geçtikçe artıyor duyarlı abonesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Nasipli olanların evlerine giriyor,

Faydalı bilgileri, önlerine seriyor,

Dinî sual sorana, doğru cevap veriyor,

 

Duyulmalı dünyaya, Ehl-i sünnetin sesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Kadir der gazetede bulunur birçok konu,

İlk çıkıştaki gibi, hayırlı olsun sonu!

Sahibi bir abidir, değil onun patronu,

 

Kırk bir kere maşallah, daim sürsün neşesi,

Daha nice yıllara, Türkiye Gazetesi

 

Kadir Çetin – İzmir

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·Benim Bunda Kararım Yok

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net