2 Şubat 2011 Çarşamba

Feyyaz Bilisim ve Yayincilik Hizmetleri

 
  Feyyaz LOGO  
     
 
     Bilgilendirme
 

Feyyaz Bilişim ve Yayıncılık Hizmetleri olarak, Suffa Vakfı ile Bilim ve Gelişim Derneği'nin katkılarıyla hazırlanan çalışma ofisimizde, editör ve teknik heyet kadrosuyla hizmet vermekteyiz. 2002 yılında faaliyete başlayan bu hizmetlerimiz, ciddi bir ihtiyaca cevap verdiği için kısa zamanda devasa bir boyuta ulaştı.

Bizler gün içerisinde sürekli olarak, sizlerden gelen soruları cevaplamak, talepleri yerine getirmek, uzmanlık gerektiren konularda ilmi heyetimiz ile toplantılar yapmak, yapılan çalışmaları diğer dünya dillerine tercüme etmek gibi faaliyetlerde bulunmaktayız.

Bu çalışmalarımız neticesinde şimdiye kadar yüz binden fazla farklı soru cevaplanıp kaynakları ile beraber sitelerimize eklendi. Binlerce video ve seslendirme çalışması hazırlanıp sitelerimize eklendi. Bu çalışmaların bazıları başta İngilizce olmak üzere Almanca, Rusça, Azerice ve Bulgarca gibi dillere de tercüme edildi.

Sitelerimiz günlük olarak ortalama yüz bin tekil kullanıcıya ulaşmaktadır. Ayrıca sitelerin günlük ortalama 250.000 kadar sayfası ziyaret edilmektedir. Sitelere her gün dünyanın ortalama yüz yirmi ayrı ülkesinden girilip istifade edilmektedir.

Feyyaz Bilişim ve Yayıncılık Hizmetleri olarak yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle ilgili detaylı bilgiyi www.feyyaz.org sitemizden öğrenebilirsiniz.

Çalışmalarımız:

İslami Sitelerimiz

Yabancı dilde yayın yapan sitelerimiz:

Sosyal İçerikli sitelerimiz

Video sitelerimiz

Risale-i Nur Sitelerimiz

Mobil Cihazlar için web sitelerimiz:

  • İslamiyet.mobi
  • Risale.mobi
  • Sorularlaislamiyet.com/m
  • SorularlaRisale.com/m
  • Questionsonislam.com/m
  • IslamVoprosi.com/m
  • Suallarlaislam.com/m

Geleceğe Yönelik Projelerimiz Nelerdir?

  • İnternet sitelerimizin tüm dünya dillerinde yayın yapması en büyük hedefimizdir. Bu doğrultuda 2011 yılı içerisinde Çince ve Arapça sitelerimiz yayına başlayacaktır. İngilizce olarak hazırladığımız iman esasları sitemiz de yine bu sene içerisinde açılması planlanan sitelerimizdendir.
  • Risale-i Nur Külliyatı’ının bütün dünya dillerinde yayın yapması için hazırladığımız yaklaşık 50 farklı lisanda hizmet verecek olan devasa projemizi de yine bu sene içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.
  • Bunların yanında seyrangah.tv sitemizde yayınladığımız iman esaslarına dair tüm video çalışmalarımızı tamamlayıp, sosyal hayata dair faydalı video çalışmaları yapmak istiyoruz. Ayrıca Allah izin verirse mevcut videolarımızın da yabancı dillerde izlenilmesi için alt yazı çalışmaları yapmaktayız. İngilizce ve Arapça başta olmak üzere diğer dünya dillerine çevirmeyi düşünüyoruz.
  • Tüm soru ve cevaplarımızın başta Türkçe olmak üzere, tüm dünya dillerinde sesli ve görüntülü olarak yayına sunulması,
  • Genel imani ve İslami sunumlar, broşürler hazırlayıp siteden sunum ve dağıtım için istifadeye sunmak.
  • İngilizce sitemizde yayına soktuğumuz eş zamanlı (on-line) soru-cevaplama sistemini diğer bazı sitelerimizde de devreye sokmak.
  • Aile ve gençlere ciddi destek sağlayacak sitelerin açılması… Bu amaçla “aile saadeti” isimli sitemizin çalışmaları başlamış olup bu sene itibariyle yayına alınması hedeflenmektedir.
  • “Kur’an tefsiri” ve “Hadis dersleri” adı altında seminer programları oluşturup, ilgili programları alanında uzman kişilere yaptırmak ve bunları ilgili sitelerimizden, canlı olarak istifadeye sunmak.


Siz Üyelerimizden Beklentilerimiz;

Yapılan ve yapılacak hizmetlerde katkıda bulunmak isteyenler olabilir. Bağışlarınızla bu hizmetin aksamadan devam etmesine destek olabilirsiniz. Unutmayalım ki “bir hayıra sebep olan, onu yapan gibidir.” Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz... Yapılacak bağışlar; personel istihdamında, yabancı dil çalışmalarında ve teknolojik ihtiyaçlarda kullanılacaktır.

Bu Hizmetlere Zekat Verilebilir mi?

Zekat verilecek kişilerden birisi de “Allah yolunda olanlar” anlamında “Fî sebîlillah”dır. İlgili ayetin (bk. Tevbe, 60) bu ifadesinin tefsiri için İmam Kâsânî, Bedâiü’s-Sanâî isimli eserinde şöyle der: “Allah yolunda olanlardan maksat, Allah’a yaklaştıran her şeydir. Eğer ihtiyaç hâsıl olursa, bu mânâya Allah’a itaat yolunda çalışan herkes ve bütün hayır yolları girer."(Bedâyiü’s-Sanâî, 2/451)

Fahrüddin er-Râzî, et-Tefsîrü’l-Kebir’inde, “Fî sebîlillah” tabiri sadece gazilere mahsus değildir. Zekât bütün hayır yollarına verilir. Ölülerin techiz ve kefenlenmesine, kalelerin yapılması ve cami inşası bunlara girer...” gibi ifadelerle meseleyi umumileştirir. (Râzî, Tefsîr, Beyrut, İhyâü’t-Türâsi’l-Arabî, 16/113)
Kaynak: http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=1716

Banka Hesap Numaraları
Suffa Vakfı Bankasya Fatih Şubesi (Şube Kodu:22)
Hesap Numarası: 1631383-6
IBAN: TR830020800022016313830006
SWIFT (BIC): ASYATRIS

Türkiye kredi kartlarıyla TL olarak aşağıdaki linkteki hesaba da bağışta bulunulabilir.
https://www.suffavakfi.org.tr/bagis.php?tur=internet

 
 
 
     
 
     
  www.feyyaz.org  
 
 
 

0 yorum: