24 Temmuz 2019 Çarşamba

* Zilhicce ayının fazileti

26 Temmuz 2019, Cuma

 

Zilhicce ayının fazileti

 

 

 

 

Sual: Zilhicce ayının fazileti nedir? Kurbanı ne zaman kesmelidir?

Cevap: Zilhicce ayının fazileti çok büyüktür. Rivayet edildiğine göre, hazret-i Âdemin tevbesi Muharrem veya Zilhicce ayında kabul buyrulmuştur. İbni Abbâsın "radıyallahü anhümâ" rivayet ettiği bir hadîse göre Zilhiccenin onuna kadar olan günler de, Ramazan-ı şerifin günleri gibi ayrı ayrı fazilet ve kıymetleriyle tavsif edilmiş ve onuncu gün için de şöyle beyan buyrulmuştur: (Zilhiccenin onuncu günü Kurban bayramı günüdür. Her kim, o gün bayram namazından gelip kurbanını boğazlayıncaya kadar bir şey yemeyip, kurbanının böbreklerini yerse ve iki rekat namaz kılsa, o kimsenin kurbanının kanı yere düşmeden, kendi günahı ve ana-babasının günahları, ehl-ü ıyâl, evlat ve akrabalarının günahları sevaba çevrilir.)

Her kim Zilhicce-i şerifin son günü ve Muharremin birinci günü oruç tutarsa, o senenin tamamını oruç tutmuş gibi fazilete mazhar olur. Her kim, Zilhiccenin on günü içinde fukaraya yardım etse, Peygamberlere "aleyhimüssalevâtü vetteslîmât" tazim etmiş olur. Bu on gün içinde, her kim bir hasta ziyaret eylese, Hak teâlâ hazretlerinin dostları olan kulların hatırını sormuş ve ziyaret eylemiş gibi olur. Bu on gün içinde yapılan her ibadet, sair günlerde eda edilen ibadetlerden çok daha üstün ve pek fazla sevaba vesile olur.

Bu on gün içinde din ilmi meclisinde bulunan kimse, Peygamberler "aleyhimüssalevâtü vetteslîmât" toplantısında bulunmuş gibi olur. Din ilmini öğrenmek kadın, erkek herkese farzdır. Çocuklarına öğretmek, birinci vazifedir. (İslâm Ahlâkı s. 434)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

0 yorum: