BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM Esselâmü aleyküm ve rahmetüllahi ve berekâtühü | |||||||
4 Mayıs 2015, Pazartesi | |||||||
Kefir Şâfiî'de de haramdır | |||||||
| |||||||
Sual: Şâfiî mezhebinde kefir, kımız ve bira haram mıdır? CEVAP Evet, haramdır. İnek sütünden yapılana kefir, kısrak sütünden yapılana kımız, arpadan yapılana bira denir. Bunlar dört mezhepte de haramdır. Kısrak, inek sütleri, mayalanıp, tadı keskin olunca, müselles gibi olurlar. Birincisine (Kumis = kımız), ikincisine (Kefir) denir. Bira gibi haramdırlar. İmam-ı Muhammed’e göre, müselles denilen içkiler, gaz çıkarmış ve tadı keskin olmuşsa, sarhoş etmeyecek kadar az içilmesi de haram olur. Fetva da böyledir. Bunlar, diğer üç mezhepte de haramdır. (Çoğu sarhoş eden içkinin, azını içmek de haramdır) hadis-i şerifi, bunların haram olduğunu bildirmektedir. (S. Ebediyye) Twitter’da paylaş | Facebook’ta paylaş | |||||||
İhlaslı talebe Eğer tanırsa pîri, düşünmez başka eri, Pîrde kusur aramaz, bozmaz girdiği yeri! | |||||||
Bugünkü ilahi: | |||||||
Dini sualler için | Üye olmak için Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo Mail grubu sayfası: Google | Yahoo www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.myreligionislam.com | |||||||
3 Mayıs 2015 Pazar
* Kefir Şâfiî'de de haramdır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder