12 Ağustos 2016 Cuma

* Mal, para kazanmak için haram işlememelidir

14 Ağustos 2016, Pazar

Mal, para kazanmak için haram işlememelidir

 

 

Sual: Çalışıp mal, para kazanırken namazı kaçırmanın veya haram işlemenin insanın kazancına etkisi nasıl olur? Malın bereketli olması ne demektir?

Cevap: Kadın da, erkek de, para kazanmak için haram işlememelidir ve hiçbir namazı kaçırmamalıdır. Ezelde ayrılmış olan rızk değişmez. Aynı rızk, helalden isteyene helal yoldan gelir. Haram işleyerek isteyene de, haram yoldan gelir. Cahillerin, (Bu zamanda kızım okumazsa aç kalır. Oğlum faiz almazsa, işi bozulur) demeleri doğru değildir. Haram işleyerek kazanmamalı demek, boş oturmalı, çalışmamalı demek değildir. Helal yoldan çalışıp kazanmalı demektir. Haram yoldan kazanan, hem büyük günahları işlemiş olur, hem de kazandıklarının hayrını görmez. Kazandıkları, hekime, hâkime ve düşmanlarına gider ve günah işlemekte kullanılır, insanı felâkete sürükler. Kazançları şüpheli olan, hediyeleşmeli ve ödünç almalı, aldıklarını kullanmalıdır. Hediye ve ödünç gelen şeyler helaldir. (Tam İlmihal s. 791)

Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki, (Ticarete hıyanet karışınca, bereket gider). Bereket demek, az malın çok faydası olmak, çok işe yaramak demektir. Az bir mal, bereketli olunca, çok kimsenin rahat etmesine, çok iyi işlerin yapılmasına yarar. Bereketli olmayan, çok mal vardır ki, sahibinin dünyada ve ahirette felâketine sebep olur. O halde, malın çok olmasını değil, bereketli olmasını istemelidir. (Tam İlmihal s. 841)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

0 yorum: