7 Mayıs 2011 Cumartesi

* İntihara teşebbüs

09 Mayıs 2011, Pazartesi

İntihara teşebbüs

.

 

Sual: Mevdudi gibi, (Mezhepsizlik en tehlikeli bid'attır) kitabının yazarı Ramazan el-Buti de, başka bir kitabında, Resulullah'ın intihara teşebbüs ettiğini yazıyor. Bu yazarların maksadı intiharı meşrulaştırmak mıdır? (İntihara teşebbüs gerçekleşseydi intihar olurdu) diye düşünen kimse, sünnet diyerek intihar etmez mi?

CEVAP

Ramazan el-Buti, mezhepsizlere karşı olan bir kimse ise de, sapıkların kitaplarından etkilenerek böyle bir şey yazabiliyor. Şuurlu Müslüman, her eline geçen kitaba inanmaz. Muteber kitapları araştırır. Güvendiği salih kimselere de sorar. Böylece intihar etmenin başkalarını öldürmekten daha büyük günah olduğunu öğrenir. Küfre yakın büyük günahtır. Peygamberler masumdur, günah işlemez. Hele bütün peygamberlerin en üstünü, âlemlere rahmet olan Resulullah efendimizin böyle bir şey yaptığını söylemek çok çirkindir.

 

Sabah namazının vakti

Sual: Bir arkadaş, sabah namazı vaktinin, takvimde Güneş yazılan yerde başladığını ve İşrak vaktine kadar kılınabileceğini zannettiği için, sabah namazını yıllardır hep güneş doğar doğmaz kılıyormuş. Mekruh vakitte kıldığı için bu namazlar sahih olmadığı gibi kaza yerine de geçmiyor, değil mi?

CEVAP

Evet, sabah namazı yerine geçmediği gibi, kaza namazı yerine de geçmez. O namazları, mekruh vakitler dışında kaza etmek gerekir.

Sabah namazı, güneş doğana kadar kılınır. Bu vakte kadar kılınmamışsa, artık kazaya kalır. İşrak vaktine kadar kazası da kılınmaz. İşrak vaktinden sonra, sünnetiyle beraber kazası kılınır.

 

Mümini öldürmek

Sual: Bir âyetin mealinde, (Bir mümini kasten öldüren, ebedî Cehennemde kalır) deniyor. Ebedî Cehennemde kâfirler kalıyor. Katillik küfür mü oluyor?

CEVAP

Katillik küfür değil, büyük günahtır. Bir mümini kazaen veya alacak, borç, dünya işleri gibi herhangi bir sebeple öldüren kâfir olmaz. O âyet-i kerimeyi Ehl-i sünnet âlimleri, (Bir mümini, mümin olduğu için öldüren ebedî Cehennemliktir) diye açıklamışlardır.

 

Bugünkü şiirimiz:

· Ya Resulallah

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·
Menbaı İlmi Hüdasin

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

0 yorum: