16 Mayıs 2011 Pazartesi

* Esma-i hüsna (Mehmet Ali Demirbaş'ın 18.05.2011 tarihli yazısı)

Bozuk kitap - 27

18 Mayıs 2011, Çarşamba

Esma-i hüsna

 

Reformcu diyor ki: (Esma-i hüsna 99 dense de, Kur'anda öyle bir şey yoktur.)

CEVAP

Elbette Kur'an-ı kerimde her teferruat yoktur. Bunlar hadis-i şeriflerle bildirilmiştir. Kur'an-ı kerimde, (Resulullah'ın bildirdiklerini kabul edin) buyuruluyor. Yazar Kur'an-ı kerime samimi olarak inansaydı, hadis-i şeriflere uyar, böyle yanlış yazmazdı. Mevlana Halidi-i Bağdadi hazretlerinin İtikatname kitabında, (Allahü teâlânın isimleri sonsuzdur. Bin bir ismi var diye meşhurdur. Bu bin bir isimden 99'una Esma-ül hüsna denir) buyuruluyor. Kadı zade Ahmed Efendi de, Birgivi vasiyetnamesi şerhinde, (Allahü teâlânın 99 ismine Esma-i hüsna denir) diyor.

Esma-i hüsnanın 99 olduğunu bildiren hadis-i şerif, kütüb-i sittenin en kıymetli üç hadis kitabında vardır. Hadis-i şerifleri yok saymak, dini yıkmak demektir. Bildirilen hadis-i şerifin meali şöyledir:

(Allah'ın 99 ismini ezberleyen Müslüman Cennet'e girer.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

 

İslam ilahı demek

Reformcu, (Allah, İslam ilahının adıdır) diyor.

CEVAP

Hintli Hamidullah, Kur'an-ı kerimde âlemlere rahmet olarak gönderildiği bildirilen, bütün cihanın peygamberi Muhammed aleyhisselama, bir yabancı gözüyle (İslam peygamberi) diyordu. Yani sadece Müslümanların peygamberi olarak görüyordu. Bu, daha da ileri giderek, âlemlerin Rabbi, her şeyin yaratıcısı, her milletin ilahı olan Allahü teâlâ için, (İslam ilahı) diyor. Halbuki yine Kur'an-ı kerimde âlemlerin Rabbi olduğu defalarca bildiriliyor. Hani Kur'ana itibar ediyordu? Acaba her dinin farklı bir ilahı olduğunu mu düşünüyor da, İslam ilahı diyor? Niye Kur'an-ı kerimden, hadis-i şeriflerden ve İslam âlimlerinden farklı bir ilah tarifi yapıyor?

Ehl-i sünnet âlimleri ne bildirmişse, (Kur'ana aykırıdır) diyor. Ama türedilerin, yamukların sözlerini ve Mutezile gibi bid'at fırkalarının görüşlerini Kur'ana uygun buluyor. (Allah'ın zâtî ve sübûtî sıfatları yoktur, Mutezile haklı olarak bunu reddetmiştir) diyor. Sapık Mutezile'nin sözünü senet kabul ediyor da, niye yüzlerce, binlerce Ehl-i sünnet âliminin Allah'ın sıfatları hakkında bildirdiklerine itibar etmiyor? Açıkça Ehl-i sünnet âlimlerine savaş açmıştır. Bozuk kitabı, Ehl-i sünnet âlimlerine bir reddiyeden ibarettir.

 

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

0 yorum: