24 Mart 2014 Pazartesi

* Midyeyi kabuğu ile yemek

 

BİSMİLLÂHİRRAHMÂNİRRAHÎM

Esselâmü aleyküm ve

rahmetüllahi ve berekâtühü

 

25 Mart 2014, Salı

Midyeyi kabuğu ile yemek

 

 

Sual: Politik konuşmalar yapan içkici biri, namaz kılan Müslümanları kast ederek, (Bunlar midyeyi kabuğuyla yerler. Kul hakkından korkmazlar, hep yolsuzluk yaparlar) diyor. Namaz kılan Müslüman günah işler mi? Namaz kılan Müslümanları kendi gibi Allah’tan korkmaz mı sanıyor?

CEVAP

Namaz kılmayan ve içki içen kimse, Allah'tan korkmaz. Günahtan korkmayınca kul hakkına girmekten, yolsuzluk yapmaktan hiç çekinmez. Çekinmesi için bir sebep de yoktur. Eğer çekinse, yani Allah'tan korksa, namaz kılar ve içki içmez. Onun günah işlemesine mani olacak hiçbir sebep yoktur. Ama namaz kılan sâlih Müslüman, Allah'tan korktuğu için namaz kılar, namaz kılmamanın çok büyük günah olduğunu bilir. Allah'tan korktuğu için içki içmez. İçkinin günah olduğunu da bilir. Böyle bir Müslüman kul hakkını ve yolsuzluğun günah olduğunu hiç bilmez mi?

Namaz kılmayıp içki içenler, Allah'tan korkmadıkları için, hiçbir günahtan çekinmezler. Herkesi de kendileri gibi zannederler. Deveyi havuduyla yutarlar, Müslümanlara da çamur atarlar.

Hem dini bilmez, hem ahkâm keserler. Yenmesi caiz olmayan midye örneğini vermesi bunu göstermektedir. Başka bir politikacı da, (Ben her zaman evimden sağ ayakla çıkarım) demişti. Heladan, meyhane gibi yerlerden sağ ayakla çıkılır, Müslümanın evinden çıkarken sol ayakla çıkılır. Ya evi Müslüman evi değil ki sağ ayakla çıkıyor veya sol ayakla çıkılacağını bilmiyor. Her ikisi de kötüdür.

Twitter’da paylaş   |   Facebook’ta paylaş

 

 

Kötü alışkanlık

Kötü alışkanlığa denmeli artık yeter,

Çünkü alışmış olan, kudurmuştan da beter.

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:

·Ay Doğdu

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.myreligionislam.com

 

 

0 yorum: