24 Ağustos 2010, Salı | |
Oruç açarken | |
Sual: Orucu hangi gıda ile açmak gerekir? CEVAP Sünnet olan hurmayla, su veya sütle açmaktır. Bunlar da yoksa meyve veya sebzeyle açılabilir. Mesela zeytinle açılır. Ateşte pişmiş şeyle, mesela ekmekle, çayla, çorbayla açmamalı. Bir hadis-i şerif meali şöyledir: (İftarı hurmayla açın, zira o berekettir. Şayet hurma bulamazsa suyla iftar edin, çünkü o temizleyicidir.) [İ. Mace] Bu konudaki diğer hadis-i şeriflerden üçü de şöyledir: (Peygamber efendimiz, taze hurmayla iftar ederdi. Taze hurma yoksa kuru hurmayla, o da yoksa suyla iftar ederdi.) [Tirmizî] (Peygamber efendimiz iftarını sütle de açardı.) [Dâre Kutnî] (Peygamber efendimiz, üç hurmayla veya ateş dokunmamış bir şeyle iftar ederdi.) [Ebu Ya’la] | |
İnternet Radyomuz 24 saat yayındadır. Dinlemek için tıklayın: | Bugünkü ilahiyi dinlemek için tıklayın: |
Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net | |
22 Ağustos 2010 Pazar
* Oruç açarken
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder